marți, 16 noiembrie 2010

Cum să cîştigăm bani pariind pe starea vremii

Unul dintre pariurile speciale pe care bookmakerii îl propun în perioada sărbătorilor de iarnă e cel privind ninsorile în diferite zone ale globului. Sub denumirea de White Christmas, aceste pariuri pot aduce cîştiguri atractive celor care cunosc cîteva lucruri despre fenomenele meteo.

Zăpadă în nord
În unele ţări e mult mai probabil să ningă decît în altele. Aceasta datorită amplasării geografice. Astfel, în Emisfera Nordică (partea de sus a globului, de la Ecuator în sus) se zăpada e mult mai frecventă decît în Emisfera Sudică. Spre exemplu, e bine-cunoscut faptul că ţările nordice, scandinave (Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda şi Islanda) sînt friguroase şi au multă zăpadă.

În Europa, datorită climatului oceanic, cu cît o ţară e mai departe în vest, cu atît şansele de a ninge sînt mai mici. Oraşele din sudul Franţei, aflate la o latitudine apropiată de cea a Bucureştiului, au şanse mult mai mici la un Crăciun înzăpezit decît capitala noastră.

În nordul Italiei şi în zona muntoasă din centru, e posibil ca de Crăciun să fie zăpadă. Torino, Milano sau Bologna sînt destul de obişnuite cu aceste manifestări meteorologice.

Excepţii
Totuşi, excepţiile de la reguli nu lipsesc. În 2004 a nins pentru prima oară în 50 de ani în New Orleans şi pentru prima oară în Houston, Texas. Nici Florida nu a scăpat neatinsă. În 1989, o puternică furtună de zăpadă a afectat oraşele Pensacola şi Jacksonville.

Citeva date statistice privind şansele de ninsoare:
Oraş Şanse de ninsoare
Quebec City 99%
Anchorage, Alaska 90%
Portland 83%
Bucureşti 75%
Calgary 59%
Chicago 40%
Glasgow 30%
Londra 10%
Los Angeles 1%

COTELE LADBROKES
Agenţia de pariuri Ladbrokes oferă cote pentru ninsori în mai multe oraşe importante. Daţi click pe bannerul de mai jos şi apoi selectaţi din meniul din partea stîngă secţiunea Weather.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu